Viswateren mogelijk naar federatie

Vrijdag, 13 april 2018

Bad Nieuweschans kent twee hengelsportverenigingen: hsv Nieuweschans en de kleinere Ambtenaren Hengelaarsvereniging Nieuweschans (AHVN). Samen hebben ze tegen de 600 leden. Allebei huren ze nog eigen visrechten op de plaatselijke wateren van de gemeente Oldambt. Deze visrechten gaan over naar de federatie. In andere delen van ons land is overdracht van wateren van de hsv’s naar de federaties vaak onbespreekbaar. In onze regio gelukkig niet. Op 12 april jongstleden waren we er bij de eerste kop koffie in het dorpshuis al uit: de wateren gaan over naar de federatie zodat ze kunnen worden toegevoegd aan de VISpas. Uiteraard houden we hierbij rekening met de plaatselijke regelingen en nemen we die over in de voorwaarden voor bevissing. (foto: het bestuur van de HSV Nieuweschans)